Cooperativa Agroindustrial Catalana S.C.C.L. - Què oferim 

Què oferim

Per elaborar oli d’oliva verge extra de la màxima qualitat, cal cuidar tots els processos de producció amb la màxima cura: des de la floració, el creixement i la maduració del fruit fins la seva recol•lecció i l'extracció del suc de l’oliva.

És molt important la poda de l’arbre, que permetrà una insolació adequada del fruit, així com també ajustar la coberta vegetal a les condicions climàtiques pròpies de cada any i saber harmonitzar la biodiversitat característica de la zona.

Un cop l’oliva ha assolit el punt òptim de maduració, es recol•lecta i moltura en un termini de 24 hores per evitar-ne l’oxidació. La pasta resultant se sotmet a la batuda en fred per aconseguir l’aglutinació de les molècules grasses. Posteriorment passa al decanter, on se separa l’oli de la part sòlida (sansa) i de l’aquosa de manera que s'obté el suc de l’oliva, sense cap altra intervenció ni l’addició de cap altre producte.

Es deixa reposar uns dies per decantar les petites impureses i es guarda en cubs soterrats de ceràmica vitrificada, que mantenen l’oli a una temperatura constant, protegit de l’aire i de la llum, fins al moment de envasar-lo.
Cooperativa Agroindustrial Catalana SCCL árbol de oliva